Magas minőséget tükröz majd az új, egyedi borospalack

A jövő évi Egri Bikavér Ünnepen mutathatják be azt az egyedi borospalackot, amelybe az egri borvidék kiemelkedő minőségű borai kerülhetnek a jövőben.

Az üvegen a régi hagyományos egri borospalackok formavilága tükröződik majd vissza, és az Eger 1552 felirat lesz rajta feltüntetve – jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Habis László polgármester, valamint Juhász Ádám egri borász.

Habis László elmondta, a város 6,2 millió forinttal támogatja a palack megvalósítását, amely egyszerre tükrözi majd a hagyományokat, és a megújulásra valamint egységre való törekvést. A különleges palackba első körben az egri borvidék superior és grand superior borai kerülnek majd.

Juhász Ádám hozzátette, a palackot borvidék bármely borásza használhatja, de nem teszik kötelezővé. Első körben a Superior és Grand Superior kategóriájú borok kerülhetnek a palackba, de a jövőben a többi borfajtára is kiterjeszthetik a használatát. Aláhúzta, a cél, hogy az emberek tudják, ha ilyen palackot vesznek le a polcról, akkor egri szőlőből készült, kiemelkedő minőségű nedűt fogyasztanak. Jelenleg a palack tervei vannak meg, még hátravan számos kivitelezési és engedélyeztetési eljárás, a palackok forgalomba kerüléséről egyelőre nincs pontos információ.